Bramborový koláč s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Olivy černé
  • 130 g Mozzarella
  • 900 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 2071.4 mg
  • Vláknina 19740 mg
  • Vitamín A 19740 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.

  • 2

    Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.

  • 3

    Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.

  • 4

    Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.

Komentáře k receptu