Zapékané brambory s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Jogurt bílý
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 2006.1 mg
  • Vláknina 19814.8 mg
  • Vitamín A 19814.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu očistíme, případně rozkrojíme.

  • 2

    Špenát očistíme, omyjeme, 2 minuty povaříme a zprudka zchladíme. Necháme okapat.

  • 3

    Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s mlékem a jogurtem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, nasekanou petržel, šalvěj a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme.

  • 4

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je střídavě se špenátem a houbami do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme sýrovou směs.

  • 5

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

  • 6

    Při podávání každou porci ozdobíme dílky omytého rajčete.

Komentáře k receptu