Brambory zapečené s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 225 g Zakysaná smetana
  • 600 g Treska aljašská
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 10 dkg Sýr Eidam cihla 30%
  • 15 dkg Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 1021.7 mg
  • Vláknina 8041.6 mg
  • Vitamín A 8041.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.

  • 2

    Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.

  • 4

    Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.

Komentáře k receptu