Brambory zapečené s cibulí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 591.4 mg
  • Vláknina 7976.5 mg
  • Vitamín A 7976.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 1/2 oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 8-10 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Na dno vymaštěné zapékací mísy naskládáme 1/3 bramborových plátků a na ně dáme 1/2 usmažené cibule. Podle chuti osolíme a opepříme, potom vložíme další vrstvu brambor a cibule a pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední horní vrstva musí být z brambor.

  • 3

    Vše přelijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby, předehřáté na 200°C péct asi na 40-45 minut, dokud brambory nejsou měkké. Poté zapékanou směs pokapeme zbývajícím olejem, teplotu trouby zvýšíme na 230°C a pečeme ještě 10 minut, dokud se většina šťávy nevypeče a povrch nemá zlatavou barvu.

Komentáře k receptu