Vepřové kotlety s šunkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka dušená
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.41 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 460 mg
  • Vláknina 1389.8 mg
  • Vitamín A 1389.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchmene, pokrájíme na malé kousky. Šunku krájíme na jemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít varem.

  • 2

    Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme menší část oleje, zpěníme cibuli, přidáme žampiony a krátce dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vypaří, přisypeme nakrájenou šunku, směs chvíli smažíme, potom poprášíme moukou, za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Vaříme, dokud směs nezhoustne, podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

  • 4

    V pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a pečeme je přibližně 20 minut do měkka. V případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu.

Komentáře k receptu