Zapékané brambory s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 21 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1070.8 mg
- Vláknina 17658.3 mg
- Vitamín A 17658.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na asi půl cm silné plátky a uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Scedíme ,necháme vychladnout,abychom je mohli brát do ruky a na vymaštěný, strouhankou vysypanou zapékací mísu nebo pekáč položíme vrstvu brambor, osolíme a popepříme nahrubo mletým pepřem. Na ně položíme vrstvu kysaného zelí a posypeme dostatečně tymiánem. Dále klademe vrstvy plátkové anglické slaniny, dále kolečka pikantní měkké klobásy a jako poslední vrstvu cibule nakrájené na kolečka. Vše opakujeme podle výšky pekáčku a množství surovin resp.požadovaného počtu porcí. Na vrch můžeme nastrouhat sýr nebo zalít rozšlehanými vejci. Pečeme asi 40 minut na 180-200 stupňů. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.