Zapékané brambory s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Zelí kysané
  • 0.5 ks Tymián sušený
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 15 dkg Anglická slanina
  • 10 dkg EIDAM
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1070.8 mg
  • Vláknina 17658.3 mg
  • Vitamín A 17658.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na asi půl cm silné plátky a uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Scedíme ,necháme vychladnout,abychom je mohli brát do ruky a na vymaštěný, strouhankou vysypanou zapékací mísu nebo pekáč položíme vrstvu brambor, osolíme a popepříme nahrubo mletým pepřem. Na ně položíme vrstvu kysaného zelí a posypeme dostatečně tymiánem. Dále klademe vrstvy plátkové anglické slaniny, dále kolečka pikantní měkké klobásy a jako poslední vrstvu cibule nakrájené na kolečka. Vše opakujeme podle výšky pekáčku a množství surovin resp.požadovaného počtu porcí. Na vrch můžeme nastrouhat sýr nebo zalít rozšlehanými vejci. Pečeme asi 40 minut na 180-200 stupňů. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře k receptu