Bramborák plněný šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g šunka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 788.7 mg
  • Vláknina 9210 mg
  • Vitamín A 9210 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.

  • 2

    Poté z těsta tvoříme menší bramboráčky, které smažíme na oleji. Na horký bramborák položíme plátek šunky a sýra (podle chuti můžeme dát vice plátků) a buď bramborák přehneme, nebo ho přiklopíme druhým horkým bramborákem.

  • 3

    Cílem je, aby se sýr horkostí bramboráku roztekl.

Komentáře k receptu