Bramborové šulánky s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 60 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mák mletý
  • 1 ks balení Cukr vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 847.6 mg
  • Vláknina 11900 mg
  • Vitamín A 11900 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a pak je nastrouháme najemno na struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a vytvarujeme hladké těsto (je-li příliš husté, zředíme ho vodou).

  • 2

    Z bramborového těsta vytvoříme tvary jaké nás napadne – buď rukama hady, nebo pomocí různých tvořítek.

  • 3

    Bramborové šulánky vaříme v osolené vodě – až vyplavou, tak ještě aspoň 5 minut.

  • 4

    Ještě teplé je namočíme v rozpuštěném másle a obalíme ve směsi z máku a obou cukrů.

  • 5

    Podáváme.

Komentáře k receptu