Zapečená brokolice se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 245.1 mg
 - Draslík 424.3 mg
 - Vláknina 6566.4 mg
 - Vitamín A 6566.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Žloutky a bílé víno umícháme ve vodní lázni a za stálého míchání postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Přidáme šafrán, sůl, pepř, worcester a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Vychladlou brokolici rozdělíme do 4 zapékacích misek, přelijeme šafránovou omáčkou a zapečeme v silně vyhřáté troubě asi 2 minuty.