V ústřicové omáčce brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 257.6 mg
 - Vláknina 4279.5 mg
 - Vitamín A 4279.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na malé růžičky nakrájíme brokolici, lodyhy očistíme, stáhneme tvrdou slupku a rozkrájíme je příčně na špalíčky ve tvaru kosočtverce.
 - 
                                2
Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme lodyhy brokolice a mletý zázvor a smažíme 30 vteřin. Potom přidáme růžičky brokolice a 2 minuty smažíme. Přidáme cukr, vodu, sůl a 1 minutu smažíme.
 - 
                                3
Vmícháme ústřicovou omáčku, brokolici přesypeme do mísy a můžeme podávat jak horké, tak studené.