Smažená zelenina s hlívou a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Rýže loupaná
  • 10 g Zázvor celý
  • 15 ml Olej olivový
  • 2030 ml Voda pitná
  • 30 ml Omáčka kecap manis
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 825.6 mg
  • Vláknina 16503.8 mg
  • Vitamín A 16503.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na tenká kolečka. Zelí rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Čínskou brokolici rozdělíme na jednotlivé stonky a rozkrojíme napůl. Hlívu pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme, vsypeme sezamová semínka a pražíme 2 minuty. Semínka vysypeme z pánve do mističky. Do pánve vlijeme olej na kterém osmažíme cibuli, česnek a zázvor po dobu 2 minut. Vmícháme zelí, brokolici, hlívu, omáčku kecap manis a 30 ml vody. Upravujeme další 3 minuty, osolíme a opepříme, poté zeleninu rozdělíme na talíře a servírujeme společně s vařenou rýží.

Komentáře k receptu