Hovězí se solí
Suroviny
- 1500 g Hovězí kýta
 - 1000 g Hovězí plec
 - 400 g Kosti hovězí morkové
 - 180 g Cibule
 - 300 g Mrkev kořen
 - 2 g Hřebíček
 - 400 g Pórek
 - 200 g Kedlubna
 - 160 g Celer - nať
 - 4 g Pepř černý celý
 - 20 g Sůl
 - 3000 ml Voda pitná
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1479 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 221 g
 - Sodík 1601 mg
 - Bílkoviny 99 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 271.7 mg
 - Draslík 1673.2 mg
 - Vláknina 8820.3 mg
 - Vitamín A 8820.3 mg
 - Vitamín B6 2.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Přidáme morkové kosti a vaříme dalších 30 minut.
 - 
                                3
Cibuli a česnek oloupeme a přidáme s pokrájeným pórkem k vařícímu se masu.
 - 
                                4
Přidáme oloupané a rozčtvrcené kedlubny, pokrájenou celerovou nať, svazek bylin a koření.
 - 
                                5
Přisypeme sůl a uvedeme k varu.
 - 
                                6
Vaříme 135 minut.
 - 
                                7
Maso servírujeme s povařenou zeleninou a trochou vývaru.