Celerový salát vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 638.7 mg
  • Vláknina 19176.6 mg
  • Vitamín A 19176.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z uvedených přísad připravíme marinádu a celer v ní uvaříme. Necháme jej v marinádě vychladnout a vyndáme koření.

  • 3

    Salát podáváme k masu, luštěninám nebo jako předkrm.

Komentáře k receptu