Polévka celerová se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1275 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 46.5 mg
 - Draslík 495.8 mg
 - Vláknina 5690 mg
 - Vitamín A 5690 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, celer, brambory a kedlubnu na kostičky, pórek na kolečka, chléb natrháme na menší kousky.
 - 
                                2
Slaninu nasypeme do hrnce, zahřejeme a ve vlastním tuku osmahneme dorůžova. Přisypeme celer, kedlubnu, pórek, cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Občas podléváme. Dušenou zeleninu zalijeme mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme, povaříme ještě pár minut a odstavíme.
 - 
                                3
Do hlubokých talířů nasypeme natrhaný chléb a zalijeme horkou polévkou.