Kuřecí zeleninová polévka
Suroviny
- 150 g Kuře
 - 45 ml Olej olivový
 - 30 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Kerblík
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 194 g
 - Sodík 786 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 33.4 mg
 - Draslík 927.9 mg
 - Vláknina 18226.8 mg
 - Vitamín A 18226.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém následně osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli, mrkev a celer, nadrcený česnek, pórek rozkrájený na kroužky a mícháme. Při smažení postupně vsypeme mouku a zalijeme vývarem. Potom vaříme cca 30 minut na mírném ohni.
 - 
                                2
Nyní do polévky vmícháme smetanu, kerblík, cukr, pepř a sůl. Vše mícháme, dokud nepřivedeme polévku k varu. Poté můžeme podávat.