Králík v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 743.9 mg
 - Vláknina 3079 mg
 - Vitamín A 3079 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, vložíme do kameninové nádoby, přidáme celý česnek, na kousky pokrájenou mrkev, celer,
 - 
                                2
pórek, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Necháme marinovat 2 - 3 dny. Poté maso vyndáme a na olivovém oleji osmažíme. Vložíme zeleninu z marinády, přelijeme scezenou marinádou i vodou, osolíme, opepříme a povaříme do měkka. Hotové maso vykostíme a i se zeleninou rozkrájíme na drobno. Dáme do okořeněného vývaru a vmícháme ve vodě namočenou želatinu. Formu vyložíme fólií, nalijeme směs z králka a zeleniny, zabalíme do fólie a dáme do lednice vychladit. Podáváme druhý den.