Plněný celer v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 571.3 mg
  • Vláknina 8035.3 mg
  • Vitamín A 8035.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.

  • 4

    V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.

  • 5

    Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.

Komentáře k receptu