Kotlík z vařené zeleniny
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 50 g Petržel - nať
 - 800 g Hovězí kližka
 - 100 g Karotka baby
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 0.25 ks Kapusta hlávková
 - 0.25 ks Květák
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 8 ks Pepř černý mletý
 - 3 ks Kosti hovězí řídké
 - 2 ks Petržel kořen
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 1389.3 mg
 - Vláknina 34901.2 mg
 - Vitamín A 34901.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.
 - 
                                2
Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.
 - 
                                3
Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                4
Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.
 - 
                                5
Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.