Treska na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Treska aljašská
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1098.7 mg
  • Vláknina 4432.5 mg
  • Vitamín A 4432.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme rybám hlavu, vykucháme je a vyjmeme jim páteř. Omyjeme je, pokrájíme na kousky a obalíme v mouce. V pánvi na smažení rozehřejeme část olivového oleje a kousky ryb na něm po várkách osmažíme tak, aby byly po všech stranách do zlatova.

  • 2

    Vyjímáme je na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme je a rozložíme do pekáče.

  • 3

    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme je a nasekáme společně s omytými a osušenými lístky šalvěje a omytou a osušenou snítkou rozmarýnu.

  • 4

    Vhodíme nasekaný česnek, šalvěj a rozmarýn do pánve, přilijeme olej, přidáme oregano a lehce směs osmažíme, aniž bysme nechali česnek zbarvit. Přilijeme víno, ocet, sklenici vody a uvedeme vše do varu. Směs osolíme a necháme ji vařit asi 5 minut. Jakmile vychladne, přelijeme jí osmažené ryby, které jsme mezitím dali do servírovací mísy, a necháme je před podáváním nejméně hodinu marinovat.

Komentáře k receptu