Omáčka ke grilovanému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 10 g Zázvor mletý
  • 10 g Koření grilovací
  • 50 g Máslo arašídové
  • 50 g Arašídy
  • 250 g Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 330.4 mg
  • Vláknina 32144.5 mg
  • Vitamín A 32144.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.

  • 2

    Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.

Komentáře k receptu