Hořčicová omáčka ke grilovanému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hořčice kremžská
  • 25 g Cukr třtinový
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 67.5 mg
  • Vláknina 595 mg
  • Vitamín A 595 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme kremžskou hořčici, hnědý cukr, posekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Chvíli necháme odležet, aby se rozpustil cukr, poté znovu promícháme. Před podáváním necháme v lednici vychladit.

  • 2

    Tuto omáčku používáme k přímé konzumaci s grilovaným masem nebo ji můžeme použít k marinování masa před grilováním. Maso potřené touto marinádou však musíme nechat chvíli odležet.

Komentáře k receptu