Špenátová roláda s houbovou náplní
Suroviny
- 450 g Listové těsto
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 180 g Houby čerstvé
 - 500 g Špenát listový mražený
 - 200 g Smetana jihočeská zakysaná15%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 145.2 mg
 - Draslík 217.8 mg
 - Vláknina 5215 mg
 - Vitamín A 5215 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, hned přimícháme nakrájené houby, opečeme je 4 minuty doměkka. Přidáme špenát, dusíme 4 minuty, posypeme moukou, přidáme nasekanou chilli papričku, 2 ks vejce rozkvedláme se smetanou, vylijeme do špenátu, osolíme, opepříme, zamícháme a chvilku povaříme. Připravenou směs stáhneme z ohně, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Listové těsto na vále rozválíme, rozložíme na něj připravenou náplň, zavineme do rolády, těsto potřeme 1 ks rozkvedlaného vejce, položíme na olejem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Upečenou roládu necháme chvilku odpočinout a potom ji nakrájíme na úhledná kolečka.