Cizrna s jehněčím masem po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Tuk
  • 25 ml Kurkuma
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Zázvor mletý
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Jehněčí maso
  • 2 polévková lžíce Cizrna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1007 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 256.7 mg
  • Draslík 265.8 mg
  • Vláknina 4122.5 mg
  • Vitamín A 4122.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2377.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu necháme louhovat 3 hodiny. Maso zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Když je cizrna vylouhovaná, nameleme ji společně s uvařenými kousky masa.

  • 2

    Nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, zelené chilli a pár lístků koriandru. Koření nadrtíme. Směs masa a cizrny smícháme společně s kořením a opět umeleme, dokud nevznikne jemná pasta.

  • 3

    Zalijeme vejcem, promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které ještě uhněteme společně s částí předem nakrájené cibule a zbytkem koření. Ze směsi uhněteme kuličky, které osmažíme na oleji. Podáváme horké, ozdobené zbytky cibule a koriandru.

Komentáře k receptu