Cizrna s jehněčím masem po indicku
Suroviny
- 100 ml Tuk
 - 25 ml Kurkuma
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 50 ml Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Zázvor mletý
 - 10 ks Chilli paprička zelená
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1.5 kg Jehněčí maso
 - 2 polévková lžíce Cizrna
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 256.7 mg
 - Draslík 265.8 mg
 - Vláknina 4122.5 mg
 - Vitamín A 4122.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2377.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu necháme louhovat 3 hodiny. Maso zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Když je cizrna vylouhovaná, nameleme ji společně s uvařenými kousky masa.
 - 
                                2
Nakrájíme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, zelené chilli a pár lístků koriandru. Koření nadrtíme. Směs masa a cizrny smícháme společně s kořením a opět umeleme, dokud nevznikne jemná pasta.
 - 
                                3
Zalijeme vejcem, promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které ještě uhněteme společně s částí předem nakrájené cibule a zbytkem koření. Ze směsi uhněteme kuličky, které osmažíme na oleji. Podáváme horké, ozdobené zbytky cibule a koriandru.