Červené kokosové kari s kroupami
Suroviny
- 200 g Ječné kroupy
 - 400 ml Kokosové mléko
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 1 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Olej řepkový
 - 2 polévková lžíce Kari pasta červená
 - 2 polévková lžíce Rybí omáčka
 - 1 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1194 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 805 mg
 - Vláknina 16710 mg
 - Vitamín A 16710 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Cibule a česnek nakrájíme na jemno, zázvor nastrouháme a společně opečeme na oleji.
 - 
                                3
Až je cibule měkká, přidáme na kostičky nakrájené batáty. Opékáme 5 minut.
 - 
                                4
Poté přidáme kari pastu a ještě chvíli restujeme.
 - 
                                5
Zalijeme vývarem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem.
 - 
                                6
Přidáme šťávu z poloviny limetky.
 - 
                                7
Podáváme s kroupami, posypané koriandrem a ozdobené plátky limetky.