Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 30 g Čočka červená
 - 250 ml Voda pitná
 - 600 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 611.5 mg
 - Vláknina 15280.8 mg
 - Vitamín A 15280.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou čočku v rendlíku zalijeme vodou, přidáme stroužek česneku, bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. Pak čočku scedíme. Očitěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný stroužek česneku utřeme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kroužky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na středně velké kostičky.
 - 
                                2
Mrkev a brambory dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. V pánvi rozehřátém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne zlátnout, přimcháme k ní hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, pak k ní přimícháme mletou sladkou i pálivou papriku, pak vše postupně přimícháme do vařených brambor, přidáme uvařenou čočku a společně pomalu vaříme dalších 5-10 minut. Guláš dochutíme česnekem, kečupem a solí.
 - 
                                3
Guláš podáváme teplý, když ho odložíme po vychladnutí do lednice, je výborný i na druhý den.