Brambory po myslivecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 1073 mg
 - Vláknina 12783.5 mg
 - Vitamín A 12783.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
 - 
                                2
Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.
 - 
                                3
Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.
 - 
                                4
Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.
 - 
                                5
Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.