Chřestová polévka s houskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Chřest bílý
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 15.6 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 59 mg
  • Vitamín A 59 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílý chřest očistíme, rozpustíme v hrnci 1 lžíci másla a chřest na másle doměkka podusíme.

  • 2

    Přilijeme vodu, osolíme, opepříme a vaříme.

  • 3

    Mezitím připravíme z 1 lžíce másla a mouky světlou jíšku a hotovou přidáme k chřestu, zamícháme a ještě pár minut povaříme.

  • 4

    Odstavíme z vařiče a za chvilku přimícháme sladkou smetanu.

  • 5

    Chřestovou polévku podáváme s houskou, kterou jsme nakrájeli na kostičky a nasucho opražili.

Komentáře k receptu