Špíz z mořského jazyka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 200 g Chřest bílý
  • 50 g Hrášek
  • 10 g Estragon
  • 10 g Kerblík
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Chřest zelený
  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Limetka
  • 12 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 1243.8 mg
  • Vláknina 11413.5 mg
  • Vitamín A 11413.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, přidáme očištěné podélně rozpůlené mrkve a bílé chřesty a 4 minuty vaříme. Zelený chřest také očistíme a podélně rozpůlíme, přidáme do hrnce a další 2 minuty povaříme. Přidáme na polovinu překrojené hráškové lusky a fazolkové lusky a vaříme ještě 2 minuty. Zeleninu slijeme do hrnce a přidáme k ní zeleninový vývar, estragon, máslo a cukr, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.

  • 2

    Rybí filety očistíme, osolíme a opepříme a pokapeme limetkovou štávou. Z rozmarýnových větviček očistíme do dvou třetin délky jehličky a filety větvičkami vlnovitě napíchneme. V pánvi zahřejeme olivový olej, osmahne na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme rybí špízy a z každé strany je 2 minuty opékáme.

  • 3

    Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni položíme křížem špízy a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.

Komentáře k receptu