Bifteky se zeleným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šalotka
  • 40 g Margarín
  • 500 g Chřest zelený
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 plátek Hovězí svíčková
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 185.6 mg
  • Draslík 205.8 mg
  • Vláknina 605 mg
  • Vitamín A 605 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.

  • 2

    Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.

  • 3

    Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.

Komentáře k receptu