Košíčky plněné masem a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Kapary sterilované
  • 300 g Listové těsto
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Rajčata
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 500 g Chřest zelený
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 68.4 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 3566 mg
  • Vitamín A 3566 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 952.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto vyválíme

  • 2

    a plát těsta rozřežeme nožem na stejně velké čtverce.

  • 3

    Každý čtverec vmáčkneme do formy košíčku na pečení, kterou jsme vymazali, nebo vylili tukem, aby se košíčky nepřilepily. Košíčky upečeme do zlatova v předehřáté troubě. Když jsou košíčky pečené, troubu zmírníme na 160°C. Chřest oloupeme a uvaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a necháme okapat. Ze dvou lžic mouky a 2 lžic másla připravíme světlou jíšku. V jíšce rozmícháme vývar z chřestu, smetanu, kapary a 3 lžíce nálevu z kaparů a povaříme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme je na kostičky, maso opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky. Maso orestujeme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi a potom k němu přidáme kolečka mrkve, se kterými maso opékáme další 4 minuty. Potom přidáme na pánev kousky rajčat a chřestu a krátce prohřejeme. Tuto masovou směs z pánve vlijeme do připravené smetanové zálivky a vše promícháme. Touto nádivkou plníme košíčky z listového těsta, které před plněním 10 minut rozpékáme v troubě. Košíčky s plněným ragú podáváme teplé, sypané sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu