Salát s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Nudle rýžové
  • 20 g Chilli paprička sušená
  • 20 g Máta
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 70 g Arašídy
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chřest bílý
  • 6 ks Šalotka
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 ks Rajčata Cherry
  • 1.5 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1376.4 mg
  • Vláknina 13371.8 mg
  • Vitamín A 13371.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka. V míse si pak smícháme rýžový ocet a cukr a jejich směs nalijeme na nakrájené kroužky. Cibuli takto necháme hodinu marinovat, přitom ji občas lehce promícháme. Z chřestu odkrojíme konce stonků, které by mohly být na jídlo příliš tuhé. Zbytek stonků potom nakrájíme na kousky, každý o délce asi 1,5 centimetru. Vsypeme je do hrnce s vařící osolenou vodou a provaříme asi 2 minuty. Potom horkou vodu slijeme a uvařený chřest propláchneme ve studené vodě.

  • 2

    Připravíme si rýžové nudle a uvaříme je podle návodu, které najdeme na jejich obalu. Jakmile z nich po uvaření slijeme vodu, nůžkami je nastříháme na krátké kousky, aby je bylo možné dobře jíst. Promícháme je s cibulovými kroužky marinovanými v octu.

  • 3

    Dále do směsi nudlí postupně zapracujeme uvařené kousky chřestu, jemně nasekané mátové lístky, posekaný koriandr, okurku nakrájenou na tenká kolečka, šalotku na kolečka, rajčata pokrájená na kostky a nasekané opražené arašídy. Všechno pečlivě mícháme.

  • 4

    Do jiné misky nalijeme limetkovou šťávu, olivový olej, rybí omáčku a jemně nasekané chilli papričky. Pečlivě smísíme a vlijeme na hotový salát, který je nejlepší podávat při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu