Zelený chřest s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 72.6 mg
 - Draslík 349.5 mg
 - Vláknina 431 mg
 - Vitamín A 431 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.
 - 
                                2
Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.
 - 
                                3
Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.
 - 
                                4
Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.
 - 
                                5
Lososa podáváme s omáčkou.