Indická polévka z chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.2 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Chřest bílý
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 3617.7 mg
  • Vitamín A 3617.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.

  • 2

    V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu