Těstoviny s chřestem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 20 g Cibulka jarní
  • 130 g Baby špenát
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 500 g Těstoviny penne
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 428.3 mg
  • Vláknina 13569.8 mg
  • Vitamín A 13569.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na menší kousky, ty poté potřeme olejem. Cibulku opláchneme a pokrájíme na malé kousky. Omytý špenát necháme dobře okapat. Sýr rozdrolíme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Chřest ugrilujeme do změknutí cca 3 minuty, za občasného otočení. Uvařené těstoviny smícháme s chřestem, špenátem, cibulkou a ricottou. Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu