Těstoviny s chřestem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 408.1 mg
  • Vláknina 7564.8 mg
  • Vitamín A 7564.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme studenou vodou a rozkrájíme na malé kousky. Chřest očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a nakrájená rajčata s cibulí v něm krátce pod pokličkou podusíme. Pak do pánve přidáme nakrájený chřest a plátky česneku, opepříme a osolíme a ještě přibližně 5 minut vše za občasného míchání dusíme.

  • 4

    Těstoviny, uvařené tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné, slijeme a přidáme do pánve. Vše promícháme a podáváme posypané nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu