Chřestová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 851 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 168.3 mg
 - Vláknina 1581.9 mg
 - Vitamín A 1581.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem.
 - 
                                2
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
 - 
                                3
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme.
 - 
                                4
Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme.
 - 
                                5
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme.
 - 
                                6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.