Kaviár z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 456.3 mg
  • Vláknina 11199.8 mg
  • Vitamín A 11199.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky posypeme částí soli a necháme 20 minut "vypotit". Poté je otřeme papírovou utěrkou, opečeme je v troubě, oloupeme a umeleme (nebo jemně nasekáme).

  • 2

    Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme připravené lilky, pepř, zbylou sůl a ocet. Dusíme, dokud se přebytečná voda nevydusí.

  • 3

    Hotový pokrm po vychladnutí upravíme na mísu, ozdobíme dílky rajčat a podáváme.

Komentáře k receptu