Nudlové čtverečky s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.02 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 180.5 mg
  • Vláknina 4882 mg
  • Vitamín A 4882 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z přísad připravíme tužší těsto, vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy 4-5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky. Nudlové čtverečky vaříme v osolené vodě 7 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, kterou orestujeme dozlatova. Poté k jíšce přidáme zelí, kmín a dusíme zhruba 15 minut. Zelí následně smícháme se čtverečky a dáme zapéct v míse do trouby. Dle chuti můžeme přidat škvarky nebo uzený bůček.

Komentáře k receptu