Svíčkové řezy s cibulovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 612.6 mg
  • Vláknina 1823.8 mg
  • Vitamín A 1823.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět dozlatova, zalijeme vínem a povaříme 15 minut. Rozvařenou cibuli najemno rozmixujeme, propasírujeme a vmícháme nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Omytou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme ještě 3 minuty po každé straně. Nakonec maso osolíme.

  • 3

    Svíčkové řezy s cibulovým pyré upravíme na nahřáté talíře a posypeme nasekaným zeleným pepřem.

Komentáře k receptu