Karbanátky s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2.07 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 375.8 mg
  • Vláknina 3907.3 mg
  • Vitamín A 3907.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli namočíme do vody a vymačkáme. 1 oloupanou cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci másla. Žemli i cibuli promícháme s mletým masem, přidáme vejce, papriku, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky.

  • 2

    Zbylé cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na lžíci másla. Přilijeme vývar, víno a povaříme 10 minut.

  • 3

    Karbanátky smažíme na lžíci másla a lžíci oleje asi 8 minut po obou stranách. Omáčku osolíme, opepříme a podáváme ke karbanátkům.

Komentáře k receptu