Rýžový salát s jablky a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 150 g Majonéza
  • 150 g Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 131.5 mg
  • Vláknina 5211.8 mg
  • Vitamín A 5211.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme oschnout. Do prochladlé rýže vmícháme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a nasekanou petrželku.

  • 2

    Po vychladnutí salát spojíme majonézou ochucenou citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k minutkám.

Komentáře k receptu