Jehně plněné fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Játra jehněčí
  • 18 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Ledviny - průměr
  • 1 ks Jehněčí srdce
  • 1 ks Jehněčí maso
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Fazole bílé
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5161 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 307 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 280 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 2063.2 mg
  • Draslík 2144.7 mg
  • Vláknina 32489 mg
  • Vitamín A 32489 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20938.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehně očistíme a omyjeme a celé osolíme.

  • 2

    Velké bílé fazole den předem namočíme, pak v druhé vodě se solí, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.

  • 3

    Uvařenou fazoli scedíme a dáme do mísy.

  • 4

    Jarní zelenou cibulku nadrobno pokrájíme, v pánvi na oleji, cibulku krátce zpěníme, přisypeme sladkou papriku, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme.

  • 5

    K podušené cibuli dáme na kousky pokrájená jehněčí játra, ledviny, srdce, uvařené fazole, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl a peř.

  • 6

    Celou směs dobře promícháme a naplníme jehně.

  • 7

    Břicho zašijeme, celé jehně ještě potřeme máslem, dáme do pekáče a

  • 8

    pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 185°C 2 - 3 hodiny.

  • 9

    Jehně podlijeme 2 - 4dl vody.

  • 10

    Během pečení jehně poléváme výpekem.

Komentáře k receptu