Česnekové brambory s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Rozmarýn čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 807.5 mg
  • Vláknina 10690 mg
  • Vitamín A 10690 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neloupané malé, dobře oprané a omyté brambory vaříme asi 20 minut ve vodě tak silně osolené, že plavou na povrchu. Vodu z uvařených brambor slijeme.

  • 2

    Česnek a cibuli nasekáme nadrobno, přisypeme nadrobno nasekaný tymián a lístky rozmarýnu a opékáme dozlatova na rozehřátém oleji.

  • 3

    Připravenou směs nasypeme na brambory, dobře promícháme a případně dochutíme solí.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu