Karbanátky s jarní cibulkou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 20.01 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 171 mg
  • Vláknina 2979.8 mg
  • Vitamín A 2979.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso se slaninou nakrájenou na kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, na kostičky nakrájenou žemlí navlhčenou mlékem, 1 vejcem, mlékem a majoránkou. Vše promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Z masové hmoty tvarujeme karbanátky. Obalíme je v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.

  • 3

    Karbanátky smažíme na pánvi na oleji a po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu