Artyčoky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Artyčoky
  • 60 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1277 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 653.5 mg
  • Vláknina 17290 mg
  • Vitamín A 17290 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V zapékací misce rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme kostky artyčoků, dvě třetiny množství česneku, podlijeme troškou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme 20 minut. Misku odkryjeme, přidáme zbylý česnek a dopečeme odkryté. Občas podlijeme vývarem, ale jen po troškách, při konci pečení by měly zůstat v zapékací misce kostky artyčoků s máslovou česnekovou šťávou.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu