Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • 1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 polévková lžíce Koření Italia
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1018.2 mg
  • Vláknina 4792 mg
  • Vitamín A 4792 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do plátků hovězí svíčkové (kus o váze asi 200 g) vetřeme steakové koření. Nakrájenou červenou cibuli a podélně rozčtvrcená rajčata 3-4 minuty restujeme na rozehřáté pánvi (nebo barbecue-grilu) a stáhneme z ohně.

  • 2

    Připravíme směs ze 2 lžic olivového oleje s naškrábaným česnekem, balzamikovým octem, mletým pepřem a italskými bylinkami (oregano, saturejka, rozmarýn) a promícháme, přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty a opět promícháme.

  • 3

    Zbytek oleje nalijeme do velké pánve a rozpálíme, pokud použijeme mřížku z grilu, potřeme olejem mřížku. Na rozpálený olej nebo grilovací mřížku položíme okořeněné bifteky a 2-3 minuty z obou stran grilujeme. Propečenost masa záleží na naší chuti.

  • 4

    Hotové bifteky posypeme jemně nakrájenou bazalkou, zakapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty.

Komentáře k receptu