Smažené plněné krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 750 g Jehněčí maso mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kmín římský
  • 2 dl Olej olivový
  • 0.5 kg Bulgur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 69.2 mg
  • Draslík 501.3 mg
  • Vláknina 23763.9 mg
  • Vitamín A 23763.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli oloupeme a velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku, smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí, kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna.

  • 2

    Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi zpěníme máslo a na něm necháme nakrájenou cibuli zesklovatět, pak přidáme zbytek mletého masa a dusíme za stálého míchání, dokud se nevypaří šťáva. Pánev sejmeme z ohně, směs dochutíme skořicí, pepřem a solí.

  • 3

    Na vlhkých dlaních vytvarujeme ze směsi Kibbi kroketu ve tvaru citronu, prsty do ní uděláme otvor, ten naplníme směsí z pánve a uzavřeme.

  • 4

    V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm krokety opékáme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu. Opečené krokety necháme na savém ubrousku okapat.

  • 5

    Podáváme teplé i sudené, vhodnou přílohou je zeleninový salát a chléb.

Komentáře k receptu