Kuřecí řízečky v jogurtové marinádě

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 4 g Sůl
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 5 ml Šťáva citrónová
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 125.3 mg
  • Draslík 441 mg
  • Vláknina 1007.5 mg
  • Vitamín A 1007.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. V míse rozmícháme utřený česnek a nasekanou cibuli v bílém jogurtu. Marinádu ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a grilovacím kořením. Směs důkladně promícháme.

  • 2

    Kuřecí řízky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a zlehka nasolíme. Nasolené plátky masa obalíme v jogurtové marinádě a necháme je v lednici marinovat 2-3 hodiny.

  • 3

    Ve zbývající marinádě rozmícháme celé vejce, zahustíme bezlepkovou moukou a vymícháme hladké těstíčko. V něm obalíme marinované plátky kuřecích prsou tak, aby se těstíčko neodlupovalo. Obalené maso necháme ještě hodinu marinovat a následně usmažíme na oleji. Pokrm podáváme teplý s různými přílohami.

Komentáře k receptu