Smetanová polévka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 750 ml Vývar slepičí
  • 50 ml Martini bianco
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1404 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 231.5 mg
  • Vláknina 4965 mg
  • Vitamín A 4965 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, polovinu pokrájíme na drobno. Pórek omyjeme, rozkrájíme na plátky, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme kroužky cibule a osmažíme do zlatova. V hrnci roztavíme zbytek másla, přisypeme zbylou cibuli, pórek, česnek, orestujeme. Zalijeme vývarem, přilijeme Martini, osolíme, opepříme a vaříme zvolna 20 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, provaříme a odstavíme.

  • 2

    Polévku rozlijeme do talířů, posypeme pažitkou a kroužky osmahnuté cibule.

Komentáře k receptu