Buřtguláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Kabanos
  • 100 g Olej rostlinný
  • 900 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1202.7 mg
  • Vláknina 16539.4 mg
  • Vitamín A 16539.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek rozdrtíme, oloupané syrové brambory nakrájíme na střední kostky, kabanos sloupneme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kabanos a zarestujeme. Poté vmícháme papriku, pepř, sůl, zarestujme a zalijeme vodou. Vmícháme brambory, utřenou majoránku a dusíme do poloměkka. Na závěr vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku a dovaříme.

Komentáře k receptu